Wednesday 1 March 2023

Майбутнє комп'ютерних ігор


 Що таке сьогодні комп'ютерні ігри? Це інтерактивний спосіб розваги для молодого покоління, а той самий показник рівня технологій. Адже без тих самих відеокарт не було б і сучасної графіки в іграх. Подумати тільки, ще з десяток років тому користувачі і уявити не могли нинішніх можливостей, які представлені в сучасних відеоіграх. Великі, величезні відкриті світи, зі своїми законами та наповненням. Адже на дворі лише 2016 рік.

Як відомо, розвиток комп'ютерних, та й не тільки комп'ютерних технологій відбувається з такою шаленою швидкістю що і уявити важко. Наприклад, перший комп'ютер з'явився 1944 року. Він мав величезні розміри та вагу в чотири з половиною тонни. А після всього сімдесяти років ми маємо ЕОМ за потужністю перевищує той гігант у сотні тисяч разів і так само в рази менший за габаритами, і тим більше за вагою. Мине ще років 20-30 і нинішні технології вважатимуться давніми як наскальний живопис. Разом з розвитком комп'ютерних технологій, зростають і потужності. Це дозволяє створювати більш реалістичні ігри. Без сумніву, можна сказати, що через пару десятків років люди насилу зможуть відрізнити гру від реальності. Вже сьогодні є окуляри віртуальної реальності, які можуть дати відчуття присутності у тому чи іншому ігровому світі. Більше того, вже є технології, що дозволяють не лише візуально сприймати гру. Якщо сьогодні ігрові сесії в онлайн проектах обчислюються годинами, а іноді й цілодобово, то незабаром це будуть уже тижні і місяці. В іграх можна буде жити так само, як у реальному світі. Кожен зможе створити свій ідеальний світ зі своїми правилами.

Зрештою життя перетвориться на гру. У реальному світі людей замінять машини, вся робота, пов'язана із забезпеченням людства їжею та ресурсами, ляже на плечі роботів, а люди підуть у віртуальний світ. А може, людство вже давно ось тут, у віртуальному світі? Навряд люди можуть це довести, але й спростувати це ніяк не вийде. Загалом майбутнє комп'ютерних ігор обіцяє бути дуже грандіозним, і люди, які відносять себе до категорії Gamer, швидше за все, чекають не дочекаються цього майбутнього. Ну а що видно у найближчій перспективі? Швидше за все протягом найближчих двох-трьох років, нічого кардинально не змінитися, будуть покращуватися програмні елементи, такі як графічні та фізичні двигуни. Оптимізуватимуться коди і все в цьому дусі. Швидше за все вже зараз ведеться розробка нових програмних інструментів для створення красивішої картинки та спрощеної розробки ігор. Терміни створення ігор скоротяться з кількох років, до року, а може бути ще сильніше. Єдина проблема полягає в тому, що для того щоб грати в такі ігри необхідний потужний комп'ютер, який не завжди є під рукою. А покупка такого монстра справа витратна. Але тут є вихід. Просто чекати. Техніка не стоїть на місці, і відповідно з часом вона стане доступнішою. І тоді кожен зможе пограти у те, у що хоче.

No comments:

Post a Comment